Marchionne: “Ferrari heeft het verprutst tijdens haar thuisrace”

04 september 2017 — Sergio Marchionne, de grote baas van Ferrari, is niet te spreken over de prestatie van Ferrari tijdens de GP van Italië.


Ferrari kon tijdens haar thuisrace in Monza geen vuist maken tegenover Mercedes en dat uitgerekend tijdens het raceweekend dat het haar zeventigste verjaardag vierde.

Al tijdens de kwalificatie ging Ferrari met de billen bloot in de regen. Vervolgens was het op voorhand een uitgemaakte zaak dat Sebastian Vettel door zijn minder goede gridpositie nooit Hamilton zou kunnen bedreigen voor de overwinning.

“Ik denk dat we het simpelweg verprutst hebben,” vertelde Ferrari-baas Sergio Marchionne tegenover de Duitse zender ‘RTL’. “De afstelling van de wagen was fout. Ik denk dat we het circuit onderschat hebben.”

“Ik denk dat we het al verprutst hebben toen we van België, van Spa, naar hier kwamen. Nu moeten we terugkeren naar de fabriek en zien te vinden waarom we niet vooruit geraakten. We zullen er in Singapore echter opnieuw staan,” besloot Marchionne vastberaden.

Sebastian Vettel finishte de GP van Italië op 36 seconden van racewinnaar Lewis Hamilton. Kimi Raikkonen moest zelfs een minuut toegeven.

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België