logo
 

Marchionne: “Ferrari-rijders worden onder de loep genomen in 2017”

21 december 2016 — Ferrari-president Sergio Marchionne waarschuwt zijn rijders, Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen, voor aanvang van het seizoen 2017 dat ze onder de loep zullen worden gehouden. Volgend seizoen lopen de contracten van beide rijders immers af.


Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen blijven ook volgend seizoen teamgenoten bij Ferrari, na een tegenvallend seizoen 2016. Heel wat contracten eindigen volgend seizoen, waardoor er heel wat rijderswissels worden verwacht met mogelijke kandidaten voor een zitje bij Ferrari. Marchionne laat weten alle mogelijkheden te bekijken voor 2018.

“Ik geef toe dat we rond ons heen kijken voor de toekomst”, klinkt het bij Marchionne. “We bestuderen de situatie van andere rijders. Dat betekent niet dat we geen vertrouwen hebben in onze rijders, maar ze worden volgend seizoen wel onder de loep genomen.”

Räikkönen kreeg in juli van dit jaar een nieuw éénjarig contract aangeboden. Het is nog niet duidelijk wat de intenties zijn van de Fin voor 2018. Vettel gaat het laatste jaar in van zijn driejarig contract. Zijn toekomst bij Ferrari na 2017 werd dit seizoen in vraag gesteld nadat Arrivabene, teambaas bij Ferrari, liet verstaand dat Vettel zijn plaats moet verdienen. Er kwamen tekenen van frustratie bij de prestaties van Vettel, wat te horen was over de radio. Marchionne sprak ook over de uitbarstingen van Vettel over de radio. Hij maant zijn rijders aan om “kalmer” te blijven in 2017.

“Ik ben gelukkig met het seizoen van Räikkönen”, vertelt Marchionne. “Hij zal opnieuw voor ons racen in 2017. Maar wat erna? Zal hij willen stoppen of verder gaan?”

“Wat Vettel betreft heeft het nog geen nut om te praten over een nieuw contract. We moeten afwachten als hij zich comfortabel voelt bij ons in 2017. We moeten hem een winnende wagen aanbieden, anders is het nutteloos om te praten over de toekomst. Hij wil met ons winnen, dat weten we. Kunnen we dat voor hem garanderen?”

“In ruil daarvoor moet Vettel kalmer zijn, minder opgewonden. Hij moet zich focussen op het winnen op het circuit, op het verslaan van andere wagens, niet bezig zijn met persoonlijke vetes.”

Sebastian Vettel krijgt dus huiswerk tijdens zijn vakantie.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België