logo
 

Marcus Ericsson behaalt superlicentie voor de Formule 1

21 februari 2014 — Ericsson kon vandaag voldoende kilometers afleggen om zijn superlicentie te behalen voor de Formule 1.


Marcus Ericsson rijdt komend seizoen voor Caterham en kwam vandaag in actie tijdens de derde testdag op het Bahrain International Circuit. Hij legde 98 ronden af en bereikte daarmee meteen ook de vereiste 300 kilometer die met een F1-bolide gereden moeten worden om een superlicentie te verkrijgen.

“Ik ben erg tevreden over mijn eerste dag in Bahrein”, zei Ericsson na afloop. “98 ronden is overduidelijk goed nieuws met het oog op onze betrouwbaarheid. Het betekent ook dat ik de verplichte 300 kilometer heb afgelegd die nodig zijn voor het verkrijgen van een superlicentie. Ik heb eigenlijk geen problemen gekend. Daardoor konden we ons gewoon met ons programma bezighouden.”

“Op het vlak van pure snelheid kunnen we er nog wel wat uithalen, zowel wat de auto als de motor betreft. De rondetijden van vandaag betekenen eigenlijk niks. Het is uiteraard wel leuk om een snellere rondetijd neer te zetten maar we zijn de hele dag bezig geweest met lange runs,” besloot Ericsson.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Marcus EricssonCaterham

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België