logo
 

Maria de Villota herinnert zich alles van haar crash

11 oktober 2012 — Maria de Villota heeft tijdens een interview met het Spaanse magazine Hola laten weten dat ze zich alles van haar crash herinnert.

image
De Villota crashte zwaar tijdens een test met Marussia. De Spaanse testpilote van het team was zelfs even in levensgevaar. Ze overleefde de crash tegen een laadklep van een lichte vrachtwagen maar de uiteindelijke balans was wel enorm zwaar. Maria veroor immers haar rechteroog. Ook heeft ze nog vaak last van hoofdpijn en de dokters zeggen dat dit nog jarenlang kan aanhouden. Ze zal eveneens nog enkele operaties moeten ondergaan.

Maria liet tijdens het interview met Hola verstaan dat ze zich alles van de crash en het moment dat ze ontwaakte herinnert.

“Ik herinner me alles, zelfs het moment van de crash,” zei Maria de Villota tegen Hola. “Toen ik wakker werd stond iedereen rond mij en ze wisten niet of ik zou spreken, of zelfs hoe ik eventueel zou spreken. Ik begon in het Engels te spreken omdat ik dacht dat ik me op een check-up van de FIA bevond.”

“Mijn vader zei tegen mij dat ik Spaans moest spreken omdat mijn moeder de helft van wat ik zei niet begreep. Vervolgens werd ik mij bewust van alles: wat er gebeurd was, waar ik mij bevond en waarom.”

Zoals ook veel andere mensen beseft Maria nu pas wat er echt belangrijk is in het leven.

“Het ongeval heeft mij een nieuw perspectief over het leven gegeven, over de dingen die echt tellen,” aldus Maria. “Nu ik slechts één oog heb neem ik meer waar in mijn leven dan voorheen. Voordien was mijn leven een race tegen de klok.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België