Mark Webber: “Graag nog wat langer in de F1 gebleven maar ik kon dat aanbod niet weigeren”

29 maart 2016 — Voormalig F1-piloot Mark Webber heeft in een interview tegenover Sport360 toegegeven dat hij nog wat langer in de Formule 1 wou blijven.


Mark Webber reed in 2013 bij Red Bull zijn laatste seizoen in de Formule 1. In datzelfde jaar kreeg hij een aanbod om voor het Porsche-team te gaan rijden in het World Endurance Championship (WEC).

“Dit aanbod kon ik gewoon niet weigeren,” zei de Australiër. “Soms denk ik terug aan mijn laatste seizoen in de Formule 1 en krijg ik spijt dat ik de sport heb verlaten. Het is wel een dubbel gevoel om eerlijk te zijn. Ik heb dan spijt, maar tot je veertigste kan je niet in de koningsklasse van de autosport blijven, dan ben je gewoonweg te oud.”

“Tevens ben ik ook van mening dat ik het nu iets rustiger heb dan de F1. Ik wed dat meer dan de helft van de F1-piloten mijn baan wel zou willen. Natuurlijk krijg je in de Formule 1 meer betaald, maar hier kan ik ook zeker mijn brood mee verdienen hoor.”

“Het WEC is niet zo stijf als de top van de F1. Ik heb hier nu toch wel wat meer plezier. Ik heb 16 jaar meegedraaid in de Formule 1, dat is wel lang genoeg. Ik ben alleszins blij dat ik deze kans niet heb laten liggen!”

Geschreven door Anouck Jaspers

Profiteer van grote kortingen tijdens Black Friday !!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België