Mark Webber: “Voor de start van het seizoen had ik reeds beslist om de Formule 1 vaarwel te zeggen”

29 september 2013 — Mark Webber kondigde eerder dit seizoen zijn afscheid van de Formule 1 aan. Eind dit seizoen zal de Australiër zijn laatste F1-race rijden, maar in tegenstelling tot wat heel wat mensen denken had Webber die beslissing reeds voor aanvang van dit seizoen genomen.

image
Al tijdens het weekend van de eerste race op de F1-kalender, de GP van Australië en tevens zijn thuisrace, wist Webber dat het zijn laatste GP van Australië in de Formule 1 zou worden.

“Ik heb toen de Engelse en Australische pers uitgenodigd voor een etentje want ik wist toen al dat het mijn laatste race in Melbourne zou worden,” zei Webber tegenvoer The Guardian.

Toen Mark Webber aankondigde dat hij eind dit seizoen afscheid zal nemen van de Formule 1 waren er uiteraard meteen speculaties dat de beslissing onder meer mee was ingegeven door het incident met Vettel tijdens de GP van Maleisië eerder dit seizoen. Die geruchten en speculaties worden nu dus door de verklaring van Webber de kop ingedrukt.

“Melbourne en Monte Carlo waren voor mij twee erg speciale races. Ik was erg teleurgesteld dat ik in Melbourne niet op het podium stond want het is mijn thuisrace en ook de enige race waarbij ik er niet in geslaagd ben om een podiumplaats te halen.”

Webber mocht wel eens het podium in Melbourne beklimmen na de officiële podiumceremonie. Dat was in 2002, het jaar waarin hij debuteerde in de Formule 1 en voor spektakel zorgde door in een Minardi naar de vijfde plaats te rijden tijdens de GP van Australië.

“Ik denk dat ik toen mijn volledige bonus voor Australië heb opgebruikt,” zie Webber met een kwinkslag.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België