logo
 

Mark Webber wist niet dat hij een cameraman had geraakt

08 juli 2013 — Mark Webber mag tijdens zijn pitstop dan wel een wiel verloren hebben dat vervolgens een cameraman raakte, de Australiër zelf wist tot het einde van de race niet dat zijn wiel een cameraman had geraakt.

image
Het incident met het wiel dat los kwam en een cameraman raakte was duidelijk te zien op tv en werd zelfs meermaals herhaald, maar Mark Webber zelf heeft van heel dat gebeuren amper iets gezien. Hij wist uiteraard dat zijn wiel was losgekomen, maar van de gevolgen daarvan wist hij niets. Webber kreeg over de boordradio van zijn team ook geen informatie over de gevolgen van het incident in de pits.

“We besloten om geen informatie daarover te geven,” zei Christian Horner achteraf. “Hij moest een race rijden en mocht zich daardoor niet laten afleiden.”

Het was pas na afloop van de race dat het team hem informeerde over de gevolgen die zijn losgekomen wiel had veroorzaakt.

“Hij maakte zich ernstige zorgen over de cameraman en hij was opgelucht dat de cameraman relatief ok was,” aldus Horner, die zelf ook erg hard geschrokken was door het incident. Hij dacht aanvankelijk dat een mecanicien van Mercedes geraakt was.

“Als teamchef krijg je een verschrikkelijk gevoel. Ik dacht eerst dat een mecanicien van Mercedes geraakt was maar vervolgens deelde de FOM ons mee dat het een cameraman was en dat hij onderweg naar het ziekenhuis was,” aldus een opgeluchte Christian Horner.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Mark WebberRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië