logo
 

Marko: “Vettel moet beter”

30 augustus 2012 — Inderdaad, je leest het goed, niemand minder dan Helmut Marko zelf heeft een opmerking voor Sebastian Vettel!

Volgens Marko kan Sebastian Vettel enkel wereldkampioen worden in 2012 als hij in de tweede seizoenshelft een tandje bijsteekt. Vooral in de kwalificaties moet het beter. Vorig seizoen reed Vettel naar zijn tweede wereldtitel door vijftien keer vanaf de poleposition te vertrekken. Dit seizoen heeft de jonge Duitser het een heel stuk moeilijker, met drie maal pole en slechts één overwinning. Vorig seizoen had hij tegen de zomerpauze reeds zes overwinningen achter zijn naam staan.

“Vettel hoeft niet vijf keer te winnen om wereldkampioen worden, maar dan moet hij het wel dringend beter doen in de kwalificaties. Opgeven is ook uit den boze voor de rest van het seizoen. Fernando Alonso zal niet blijven winnen, hij zal ook een terugslag kennen, en dat is voor ons het moment dat we er moeten staan. Wij hanteren een gelijkwaardige behandeling, dus ook Mark Webber mag wereldkampioen worden.” aldus Marko in het Duitse Bild.

image

Geschreven door Kenny Burggraeve

Categorieën: GP van BelgiëSebastian VettelRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië