logo
 

Marshal overleden tijdens GP van Canada

10 juni 2013 — Na afloop van de GP van Canada werd door de FIA meegedeeld dat er een baanmarshal overleden is.

Gedurende de slotfase van de GP van Canada moest de wagen van Esteban Gutierrez uit een bandenstapel gehaald worden. De marshal hielp bij het verwijderen van de wagen van Gutierrez, die door een kraan werd weggetakeld.

Tijdens het wegtakelen liet de marshal zijn radio vallen, waarop die zich bukte om de radio op te rapen. De bestuurder van de kraan zag de marshal niet en reed zijn collega aan. De marshal, die lid was van de Automobile Club de l’Île Notre Dame, werd met een helikopter overgebracht naar het Sacre-Coeur ziekenhuis. Daar overleed hij echter aan zijn opgelopen verwondingen.

Het is voor de eerste keer in meer dan tien jaar tijd dat er een dode valt tijdens een F1-race. Twaalf jaar geleden overleed baanmarshal Graham Beveridige tijdens de GP van Australië toen hij werd geraakt door een wiel van Jacques Villeneuve die gecrasht was. De laatste F1-piloot die overleed tijdens een F1-race was Ayrton Senna tijdens de GP van San Marino op 1 mei 1994.

Droevige gebeurtenissen zoals die van gisteren tonen aan dat de Formule 1 een gevaarlijke sport is en blijft. De FIA en de Formule 1 investeerden de voorbije jaren dan ook heel wat tijd en geld in de veiligheid. De voorbije twaalf jaar bleef de Formule 1 dan ook gelukkig gespaard van dodelijke ongevallen.

De FIA, de automobile Club de l’Île Notre en de organisatie van de GP van Canada deelden in een gemeenschappelijke mededeling hun medeleven mee met de familie en vrienden van het slachtoffer. Ook F1journaal.be wenst zich hierbij aan te sluiten en wenst hen veel sterkte toe.

 

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!


Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België