logo
 

Marshals beter getraind na dodelijk ongeluk tijdens GP van Canada in 2013

05 juni 2014 — Tijdens de GP van Canada vond er een tragisch ongeluk plaats waarbij er een marshal om het leven kwam (Lees: Marshal overleden tijdens GP van Canada). Nadien werden de organisatoren mee verantwoordelijk gesteld voor het ongeluk. Nu zijn de marshals echter beter getraind.


Volgens het onderzoek dat naar het ongeluk werd uitgevoerd, werd er te snel gereden met de kraan die de gecrashte F1-bolide moest wegtakelen. Anderzijds werd er ook gesteld dat de marshals niet voldoende opgeleid en getraind waren. Ook de handleiding van de betrokken kraan zou nooit gebruikt geweest zijn.

De organisatoren van de GP van Canada stellen nu dat er ondertussen voldoende opleiding werd gegeven aan de marshals. De ‘Montreal Gazette’ bericht althans dat de bestuurders van de kranen bijkomende opleiding hebben gekregen en dat volgens de vereiste voorschriften.

Dit alles moet een herhaling van dergelijk ongeluk vermijden. Mark Robinson was de eerste marshal in meer dan tien jaar die om het leven kwam.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België