logo
 

Martin Brundle: “Kimi Räikkönen is aan het einde van zijn Latijn”

13 juni 2018 — Ferrari kan niet langer rekenen op Kimi Räikkönen om een goede teamgenoot te zijn voor Sebastian Vettel, vindt Martin Brundle.


Tijdens de kwalificatie voor de GP van Canada maakte Räikkönen een cruciale fout tijdens zijn laatste snelle ronde, terwijl zijn teamgenoot de snelste tijd reed. Op zondag eindigde de Fin als zesde, nadat hij een plaats verloor bij de start aan Daniel Ricciardo, terwijl Vettel de race won.

De Iceman is einde contract op het einde van dit seizoen en Martin Brundle vindt dat Ferrari een voor de hand liggende keuze moet maken, mocht het willen strijden om het kampioenschap van de constructeurs in de toekomst.

“Ferrari moet zich zorgen maken om Kimi”, zei Brundle in zijn blog. “Ik weet dat hij één van de populairste rijders is, maar na nog maar eens een fout tijdens de kwalificatie eindigde hij bijna 30 seconden na zijn teamgenoot tijdens de race.”

“Wat zullen ze doen bij Ferrari?”, stelt Brundle zichzelf de vraag. “Als je het mij vraagt, dan is Kimi aan het einde van zijn Latijn. Af en toe toont hij nog wel eens zijn oude snelheid, maar hij is niet meer in staat om elke race zijn pure snelheid te laten zien. Verder is hij ook niet de beste buffer voor Sebastian Vettel. Voor Ferrari is het erg belangrijk om het kampioenschap te winnen bij de constructeurs.”

“Als Ferrari in de toekomst kampioenschappen wil winnen tegen Red Bull of Mercedes, dan hebben ze een tweede rijder nodig zoals Ricciardo of Leclerc. En Vettel zal daar akkoord mee moeten gaan.”

Brundle heeft ook veel lof voor Charles Leclerc, de protegé van Ferrari. Met al tien punten achter zijn naam blijft hij vriend en vijand verrassen.

“Hij is uit het juiste hout gesneden. Hij haalt meer uit zijn Sauber dan er in zit, net zoals Alonso en Webber dat deden bij Minardi, zoals Senna dat deed bij Toleman en zoals Schumacher dat deed bij Jordan. Hij maakte een grote indruk op mij toen hij in Spanje niet zwichtte voor de druk van Fernando Alonso.”

“Leclerc heeft het hoofd voor de Formule 1. Hij beschikt over het volledige pakket, ook al ziet hij er uit als een schrikkende Harry Potter. Ferrari neemt niet vaak risico’s met jonge rijders, maar er is een nieuwe generatie op komst. Op dit moment kan je de grid opsplitsen in drie: rijders zoals Alonso en Räikkönen, rijders zoals Grosjean en Hülkenberg en dan nog de jonge wolven. Ferrari mag deze kans niet laten liggen”, besluit Brundle.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België