Martin Brundle: “Max Verstappen gaat zijn geduld verliezen”

26 juni 2019 — Martin Brundle blikt in zijn column voor ‘Sky’ terug op het raceweekend in Le Castellet en hij vraagt zich af hoe lang Max Verstappen nog tevreden zal blijven bij Red Bull.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

Max Verstappen reed een dijk van een race in Le Castellet. De Nederlander rijdt dit seizoen doorgaans eenzame races omdat zijn Red Bull RB15 hem niet in staat stelt om de strijd aan te gaan met topteams Ferrari en Mercedes maar ook te snel is voor de McLarens en Renaults van deze wereld.

Het is Martin Brundle ook niet ontgaan dat Verstappen tot nu toe een heel mooi seizoen aan het afwerken is maar hij vraagt zich af hoe lang Red Bull Max Verstappen nog kan tevreden houden als ze hem niet in staat kunnen stellen om voor de knikkers te vechten.

“Max Verstappen reed weer een mooie maar eenzame race voor Red Bull,” aldus Brundle. “Ze komen verleidelijk dicht bij het tempo maar net niet dicht genoeg om het entertainment te verhogen voor ons.”

“Op een bepaald moment gaat Verstappen zijn geduld verliezen maar waarschijnlijk niet voor zijn team haar geduld verliest met Pierre Gasly.”

Brundle spreekt uit ervaring als het gaat over teamgenoot te zijn van een zeer getalenteerde rijder. De Brit was gedurende zijn carrière namelijk teamgenoot van onder andere Michael Schumacher en Mika Hakkinen.

“Ik heb in dezelfde positie gezeten als Pierre toen ik teamgenoot van Schumacher of Hakkinen was. Het vreet aan je zelfvertrouwen en het lijkt nooit mee te vallen voor jou waardoor je in een spiraal terecht komt waarin je je zelfvertrouwen verliest.”

“Ik heb ook het dieptepunt bereikt maar ik ben teruggekomen met een ‘niets te verliezen-mentaliteit’ en dat moet hij ook proberen,” aldus Brundle.

Geschreven door Tom Schots

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België