logo
 

Marussia hield fusiegesprekken met Williams

02 december 2013 — Het Marussia F1 team heeft voorbereidende gesprekken voor een mogelijke fusie met het Williams F1 team gehouden, dat zegt althans Toto Wolff.

image
Toto Wolff is momenteel actief bij het Mercedes F1 team en is daar tevens aandeelhouder van. Hij heeft in de renstal een belang van 30 procent. Wolff werkte voordien bij Williams, waar hij eveneens 12,2 procent van de aandelen bezit.

Toen Wolff in januari van dit jaar van Mercedes overstapte naar Williams was er wel het akkoord dat hij zijn aandelen van het Williams F1 team binnen afzienbare tijd zou verkopen om belangenconflicten te vermijden.

De voorbije weken waren er speculaties over een mogelijke fusie tussen Marussia en Sauber of Williams, maar eerder dit seizoen waren er ook al geruchten over een mogelijke fusie tussen Marussia en Caterham.  Nu blijkt dus dat die gesprekken tussen Williams en Marussia er daadwerkelijk geweest zijn.

“We hebben gesproken met ondermeer Marussia,” zei Toto Wolff tegenover ESPN. “Ze hebben er ook met Sauber over gesproken. Je kan iemand met een mooi profiel hebben die bovendien over de nodige financiën beschikt om bijvoorbeeld 50, 60 of 70 miljoen euro per jaar in een team te stoppen, iemand zoals Tony Fernandes bijvoorbeeld. Op het vlak van performantie brengt het je echter nergens. Anderzijds heb je een team dat zelf de nodige financiën vind en waarin je een minderheidsparticipatie kan nemen. 5 procent bijvoorbeeld en waarbij je mee deel kan uitmaken van de raad van bestuur. Tegelijkertijd kan je zo’n 20 tot 30 miljoen euro betalen in plaats van 50 tot 70 miljoen en kan je je eigen merknaam promoten. Het zou het einde betekenen van Marussia, het einde van Caterham of welke andere renstal ook. Dat is meteen ook de reden waarom deze gesprekken nergens toe leiden.”

Wolff liet ook nog weten dat hij nog steeds op zoek is naar een koper voor zijn aandelen maar dat hij niet zomaar aan eender wie zijn aandelen zal verkopen.

“Ik zou nooit iets doen dat tegen het belang van Frank Williams is. Ik moet de juiste partner weten te vinden. Ik zoek niet zomaar iemand die de aandelen koopt maar iemand die een meerwaarde zal betekenen voor de familie en voor het raceteam.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België