Massa denkt dat het vanaf nu een stuk beter zal gaan

26 mei 2012 — Felipe Massa kwalificeerde zich vandaag als zevende voor de GP van Monaco. Het sterkt de Braziliaan in zijn overtuiging dat hij voor de rest van het seizoen een stuk beter zal presteren dan de voorbije races.

image

Massa kreeg de voorbije weken heel wat kritiek te verwerken van zowel insiders als f1-fans. Ook Ferrari voerde de druk op de Braziliaan op door te stellen dat het in monaco een antwoord verwachtte van Massa. En dat moest voor alle duidelijkheid op het vlak van de prestaties zijn.

Massa was vanmiddag de snelste rijder tijdens het tweede deel van de kwalificatie. Tijdens Q3 was hij slechts een tiende trager dan Alonso. De Braziliaan reed dus een veel betere kwalificatie dan tijdens de voorbije raceweekends en hoopt nu ook een sterke race te rijden. Het zal alvast nodig zijn want de voorbije weken circuleerden er al heel wat namen als mogelijke vervanger voor Massa indien hij door Ferrari aan de kant zou geschoven worden.

Volgens Massa zijn de betere prestatie grotendeels toe te schrijven aan de verbeteringen die Ferrari na de test in Mugello heeft kunnen aanbrengen aan de F2012.

“De wagen voelt voor mij comfortabeler aan zodat ik vanaf de eerste dag en de eerste oefensessie positief was,” zei Massa na afloop van de kwalificatie.

“Het was voor mij de eerste keer dit seizoen dat ik Q3 haalde maar misschien hadden we iets meer naar voor op de grid kunnen staan indien we hetzelfde zouden gedaan hebben als tijdens Q2.”

Voor Massa zal de race echter cruciaal worden want voor een goede prestatie tijdens de kwalificatie krijg je nog geen punten.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België