“Massa is één van de beste rijders in de wereld”

04 mei 2012 — Felipe Massa kreeg de voorbije maanden heel wat kritiek te verwerken maar teamgenoot Fernando Alonso spreekt op zijn officiële website zijn volledige steun uit voor de Braziliaan.

image

Bij Ferrari zijn ze serieus teleurgesteld over de prestaties van de F2012. De verwachtingen lagen enorm hoog maar de wagen weet met moeite aan te klampen. Toch behaalde Alonso dit seizoen al een eerste overwinning, al was dat eerder door de uitzonderlijke omstandigheden tijdens de GP van Maleisië.

Nog erger verliepen de eerste races voor teamgenoot Felipe Massa. Massa moest wachten tot de GP van Bahrein om zijn eerste punten te behalen. Dat staat in schril contrast met de prestaties van Alonso zowel het huidige als het vorige seizoen.

Er wordt dan ook al druk gespeculeerd over de toekomst van de Braziliaan en het feit dat hij moet vrezen voor zijn zitje bij Ferrari. Alonso steunt echter zijn Braziliaanse teamgenoot.

“Hij is één van de beste racepiloten ter wereld en heeft dat gedurende gans zijn carrière reeds getoond,” aldus Alonso op zijn officiële website.

“Het is eenvoudig om iemand op te hemelen wanneer hij over een goede wagen beschikt, maar het is ook eenvoudig om iemand te becritiseren wanneer hij over een erg slechte wagen beschikt. Ik heb een gelijkaardige situatie meegemaakt tijdens mijn tweede periode bij Renault. Sommige teamgenoten kregen onterecht heel wat kritiek te verwerken terwijl diezelfde teamgenoten nu plots lof krijgen.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Felipe MassaFernando AlonsoFerrari

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië