“Massa is nog steeds snel”

29 december 2011 — Veel neutrale f1-fans zullen bij dergelijke uitspraak de wenkbrauwen fronsen, maar ze komt van iemand die jarenlang bij Ferrari mee voor het succes heeft gezorgd: Jean Todt.

Felipe Massa kreeg de voorbije maanden heel wat kritiek te slikken. Massa stond dit seizoen geen enkele keer op het podium en er waren ook heel wat incidenten met Lewis Hamilton. Meermaals verschenen er in de pers geruchten dat de Braziliaan zijn zitje bij Ferrari zou verliezen.

Maar kijk, Massa rijdt ook in 2012 nog voor Ferrari al zal het zeker het seizoen van de waarheid worden. Na zijn comeback heeft hij nog steeds niet opnieuw het niveau gevonden van voor zijn crash tijdens de kwalificatie voor de GP van Hongarije in 2009.

Toch is Jean Todt er van overtuigd dat Massa nog erg snel is. Volgens Todt zal de Braziliaan in 2012 de criticasters de mond snoeren.

“Felipe heeft zich niet volledig kunnen aanpassen aan de nieuwe banden van Pirelli,” zei Todt tegenover Corriere della Sera. “Ik denk dat hij nog steeds een goede rijder is en hij zal dat ook opnieuw tonen.”

Uiteraard worden Massa zijn prestaties vergeleken met die van teamgenoot Fernando Alonso. Het voorbije seizoen was de Spanjaard, vergeleken met Massa, echt wel een klasse apart. Al tracht Todt het verschil met Alonso wel te nuanceren.

“Fernando Alonso is niet alleen een maatstaf voor hem maar ook voor alle andere rijders. Felipe was drie tienden trager dan hem, niet drie seconden.”

Hopelijk voor Massa weet hij in 2012 een stuk beter te presteren dan in het voorbije seizoen. Anders ziet het er niet goed uit voor de Braziliaan.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België