Massa kende opnieuw problemen

15 november 2015 — Felipe Massa had de Grote Prijs in zijn thuisland Brazilië vast anders voorgesteld. Hij kent immers tot dusver een lastig weekend. Op vrijdag had Massa al problemen, die tijdens de kwalificatie niet opgelost waren. Valtteri Bottas is dan weer erg tevreden over zijn kwalificatie.

image
Felipe Massa start als achtste aan de race in zijn thuisland. De Braziliaan, die voorafgaand aan dit weekend hoopte op een podium op Interlagos, zag zijn plannen in het water vallen door problemen die de kop op staken op vrijdag.

“Ik kende opnieuw dezelfde problemen als op vrijdag. Er zijn een aantal dingen gewijzigd aan de wagen, maar ik blijf het erg lastig hebben in de tweede sector. Normaal gezien heb ik nooit veel moeilijkheden op deze baan, maar op de één of andere manier loopt het op dit moment niet”, zegt Massa die duidelijk teleurgesteld is.

“We moeten dit onderzoeken en hopelijk vinden we nog iets om tijd goed te maken, ook al blijven er niet veel opties over om het probleem op te lossen. De fans geven me alle steun, dus hopelijk kan ik dit nog omkeren.”

Aan de andere kant van de pitbox bij Williams heerst er wel tevredenheid. Valtteri Bottas heeft het maximale uit zijn bolide kunnen halen. De Fin zette een vierde tijd neer, maar wordt teruggeroepen naar de zevende plaats wegens een gridstraf. Hij heeft immers tijdens een rode vlag een andere rijder ingehaald.

Bottas verwacht nog wat plaatsen goed te maken op zondag. “Het is altijd een goed gevoel wanneer je het maximale uit de auto kon halen. Vanwege mijn straf vertrek ik morgen als zevende. Maar volgens mij is er nog veel mogelijk vanaf daar. Het zal een lange race worden, maar onze snelheid is hier wel goed.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België