Massa: “Lance Stroll doet me aan mijn samenwerking met Schumacher denken”

08 mei 2017 — Felipe Massa vormt bij Williams het rijdersduo met de 18-jarige Lance Stroll. Massa keerde speciaal terug uit pensioen om mentor te zijn van Stroll. Het doet Massa denken aan zijn samenwerking met Michael Schumacher bij Ferrari, waar hij van de recordkampioen heel wat leerde.


“Ja, ik denk het wel,” antwoordt Massa op de vraag of de uitwisseling van info tussen hemzelf en Stroll, alsook de interne teamdynamiek, hem aan zijn periode met Michael Schumacher bij Ferrari doet denken. “Ik denk echter dat ik eenvoudiger informatie met Lance uitwissel dan dat Michael dat met mij deed.”

Volgens Massa kreeg hij echter niet zomaar en voor niets de info van Schumacher, die bij Ferrari zijn leermeester was.

“Uiteraard was hij niet helemaal tevreden wanneer ik voor hem was,” aldus Massa. “Ik vroeg echter veel. Ik zag Michael immers steeds als mijn leermeester en ik was niet bang om te vragen wat hij aan het doen was.”

“Ik vroeg meer dan dat hij gaf, maar hij gaf ten minste info, hij gaf veel info.”

“Ik vroeg zo veel als ik kon aan hem en hij vertelde mij veel. Soms moest ik het echter vragen, hij gaf de info niet zomaar.”

Massa helpt teamgenoot Stroll naar eigen zeggen zo veel hij kan. Daar waar hij vroeger de info kreeg van Schumacher, deelt hij nu zijn kennis en ervaring met Stroll.

“Ik help hem enorm veel. Ik probeer alles wat ik zelf zie door te geven aan hem,” aldus Massa. “We komen goed met elkaar overeen en ik doe al het mogelijke om hem te helpen.”

“Bijvoorbeeld wanneer ik in een bocht iets doen en hij verliest daar tijd. Dan vraagt hij het en dan zeg ik ‘oh, je moet dit en dat doen’. Dat is geen enkel probleem,” besluit Massa.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België