logo
 

Felipe Massa neemt afscheid van Braziliaans publiek: “Resultaat voelt aan als een overwinning”

12 november 2017 — Felipe Massa was uitermate tevreden met zijn zevende plaats tijdens zijn laatste GP van Brazilië. Hij vergelijkt zijn prestatie van vandaag met een overwinning.


Felipe Massa kende een goede start en ging van plaats negen naar zes, waarna hij snel Fernando Alonso inhaalde na de safety car. Hij moest enkel nog plaatsen toekennen aan Lewis Hamilton en Daniel Ricciardo, die beiden van achteraan de grid zich een weg naar voor werkten.

Op het einde van de race werd Felipe Massa nog onder druk gezet door voormalig teamgenoot Fernando Alonso en Sergio Pérez, maar hij hield vast aan zijn zevende plaats.

“Het is moeilijk om mijn gevoelens te beschrijven”, klonk het bij Massa die in Abu Dhabi zijn laatste race uit zijn carrière zal rijden. “Ik had een fantastische start en haalde wagens in tijdens de safety car.”

“Het voelt aan zoals vele overwinningen die ik behaalde. Ik reed een perfecte race van het begin tot het einde. Het is fantastisch om de race te eindigen en dan de emoties van de fans te voelen.”

“Vorig jaar eindigde ik de race niet zoals ik het wilde, terwijl ik veel steun en liefde kreeg van de fans. Maar vandaag reed ik de race die ik wilde.”

Na de race mocht de zoon van Felipe Massa, Filipinho, even een aantal woorden zeggen over de radio: “Papa, ik ben zo trots op jou… Ik vond je start ook fantastisch.”

Voor papa Massa was het een aangename verrassing om zijn zoon te horen te krijgen over de radio. “Het was heel speciaal om mijn zoon te horen, maar ook om mijn familie hier bij me te hebben, met alle fans en iedereen die me steunt.”

“Deze race zal ik nooit vergeten. Het zit voor altijd in mijn hart. Ik zal iedereen missen, voor alles wat we samen hebben meegemaakt. Ik bedank iedereen voor de voorbije zestien jaren.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België