Massa: “Onze wagen kan nog heel wat meer”

09 april 2013 — Felipe Massa is ervan overtuigd dat de F138 zijn ware snelheid nog niet heeft getoond tijdens de eerste twee races van het seizoen. image

De Braziliaan denkt dat er nog veel meer uit de wagen te halen is dan dat tot nog toe het geval was. In Melbourne eindigde Fernando Alonso knap tweede, terwijl Massa in Maleisië vijfde werd nadat Alonso moest opgeven na een contact met Sebastian Vettel in de eerste bocht.

“Er zijn natuurlijk nog maar twee races gereden, maar ik heb tot nu toe een goed gevoel bij de wagen. We zijn op de goede weg met de wagen na al het werk dat we tijdens de winter verricht hebben, maar er zit nog zoveel meer in. Hoewel het nog niet gelukt is, wil ik graag in elke race om de overwinning vechten. Maar het ziet er goed uit, we hebben een goede racesnelheid. Nu moeten we nog zorgen dat we steeds vooruitgang boeken.” aldus Massa.

Een zekerheid volgens Massa is dat er dit seizoen meer dan twee teams zullen zijn die om de zeges zullen strijden, en dat Ferrari daar één van is. De F138 is een competitieve bolide. De wagen evolueert naar eigen zeggen in de juiste richting, en dit keer kloppen de data uit de windtunnel ook daadwerkelijk met die vanop de baan. De vice-wereldkampioen van 2008 ambieert dankzij de updates die gepland staan voor China zelfs de overwinning.

“We zijn goed voorbereid op de GP van China, en de updates die we hoopten te kunnen meebrengen zullen ook aanwezig zijn, na ons werk in de fabriek en in de simulator van vorige week. Hopelijk volgen de prestaties nu ook op het circuit. Shanghai is een zeer mooie en afwisselende omloop, met verschillende soorten bochten. Je hebt een wagen nodig die zowel snelheid heeft op de rechte stukken, alsook genoeg downforce voor het zwaardere bochtenwerk.”

Ook Felipe Massa verwacht opnieuw een zeer hoge bandenslijtage, vooral op de voorwielen. Eerder deze week gaf Mark Webber al aan een hele reeks pitstops te verwachten, en ook bandenfabrikant Pirelli zelf verwacht zeker drie pitstops tijdens de race.

“We richten ons op een mooi aantal punten, op een podiumplaats, en zelfs op de overwinning, omdat je de lat voor jezelf altijd zo hoog mogelijk moet leggen.” geeft Massa nog mee.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België