Massa: “Piquet beroofde me van de titel”

02 oktober 2009 — Felipe Massa is na de bekentenis van Nelsinho Piquet van mening dat dit opgezet spel hem vorig jaar de titel heeft gekost.

De Braziliaan is nog steeds aan het herstellen van zijn crash op de Hungaroring, maar uiteraard volgt Massa nog steeds de ontwikkelingen in de F1-paddock op de voet. Massa heeft nu in een reactie laten weten dat indien Piquet niet zou gecrasht zijn tijdens de GP van Singapore in 2008, hij waarschijnlijk de titel zou behaald hebben ten koste van Hamilton.

“Er heeft gewoonweg diefstal plaatsgevonden. Wat de race betreft is alles echter hetzelfde gebleven, het resultaat is hetzelfde gebleven. Dat is niet juist,” zei Felipe Massa tegen Globo TV. “De diefstal heeft de uitkomst van het kampioenschap veranderd en ik ben de titel verloren.”

Felipe Massa reed tot aan de crash van Piquet Jr. aan de leiding in de GP van Singapore 2008. Door de crash moest Massa plots veel sneller de pits in.  Deze pitstop liep vervolgens fataal af voor de Braziliaan.

Volgens Massa moest men dan ook de uitslag van de GP van Singapore schrappen, een principe dat eerder al in het voetbal werd toegepast bij gefixeerde wedstrijden.

“In het voetbal werden de wedstrijden waarbij een scheidsrechter werd omgekocht geschrapt. In Italië werd Juventus bestraft, maar hier sturen ze gewoon Briatore naar huis. Ik begrijp dit niet en ik vind het ook niet juist,” voegt Massa eraan toe.

Massa vindt het bovendien eens zo pijnlijk dat Piquet pas met de bekentenis kwam aandraven toen hij ontslagen was door Renault.

“Nelsinho wist dat hij ontslagen zou worden. Ik ben akkoord dat een fout bekennen een goede daad is, hij vertelde immers de waarheid. Hij zou echter niet zo lang hebben mogen wachten om de waarheid te vertellen. Hij vertelde de waarheid omdat hij ontslagen was, dat is heel wat minder goed,” besluit Felipe Massa.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België