Massa: “Verkeer speelde me parten”

12 mei 2012 — Felipe Massa kon vanmiddag slechts de zeventiende startplaats bemachtigen, maar de Braziliaan werd naar eigen zeggen hard afgeremd door verkeer tijdens zijn snelle ronde.

Terwijl Fernando Alonso in zijn thuisrace stuntte door de derde startpositie te bemachtigen, bracht zijn teammaat Felipe Massa het er minder goed vanaf. De Braziliaanse coureur moest zich in Q2 tevreden stellen met een zeventiende plek, maar ditmaal zoekt hij de schuld niet bij zichzelf.

“Tijdens mijn snelle lap reden er vele wagens op de baan die aan een traag tempo aan hun out-lap bezig waren”, legde Massa uit aan de pers. “Hierdoor moest ik mijn rempunten volledig veranderen, wat me minstens vier tot vijf tienden van een seconde heeft gekost. Er zat simpelweg veel meer in de Ferrari vandaag, daarom ben ik erg ontevreden met dit resultaat.”

Toch laat de Braziliaan de moed niet zakken. De nieuwe updates hebben wel degelijk voor een vooruitgang van de bolide gezorgd en hij denkt dat de race van morgen hierdoor dus beterschap kan brengen. Desondanks is zijn enthousiasme over de vernieuwde onderdelen slechts matig, en denkt hij dat Alonso simpelweg meer uit de wagen heeft gehaald dan in normale omstandigheden eigenlijk mogelijk is.

“Ik verwacht absoluut een sterker resultaat tijdens de race. We hebben een stap voorwaarts gemaakt, maar ook niet meer dan dat. Het was wat we verwacht hadden, maar het is geen gigantische evolutie tegenover de vorige race. Ik denk dat Fernando zich vandaag toevallig heeft overtroffen, want de cijfers geven niet zo’n grote verandering aan.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België