Massa: “Verlaat F1 met opgeheven hoofd”

27 november 2016 — Felipe Massa eindigde zijn 250ste en allerlaatste race in de Formule 1 als negende. Hij vindt dan ook dat hij met opgeheven hoofd de Formule 1 vaarwel kan zeggen.


Felipe Massa had een mooi gevecht met zijn teamgenoot Bottas in het begin van de GP van Abu Dhabi, maar de Fin moest de strijd staken na een probleem met de ophanging. Uiteindelijk eindigde Massa als negende, een halve seconde voor Fernando Alonso. Daardoor werd Massa elfde in het kampioenschap, één punt minder dan Alonso.

“Ik ben erg trots op de manier hoe ik mijn carrière beëindig”, zegt Felipe Massa. “Ik was aan het vechten tot de laatste ronde, net zoals ik vocht vanaf mijn eerste ronde in een Formule 1-bolide.”

“Ik eindig mijn carrière met opgeheven hoofd, met heel veel respect voor de mensen waarmee ik werkte.”

“Ik geniet erg van dit moment. Het is een goed moment, dus ben ik blij. Het is een geweldig gevoel voor alles wat ik bereikte.”

Verder had Massa ook nog enkele woorden voor kersvers wereldkampioen Nico Rosberg. “Hij verdiende om het kampioenschap te winnen. Hij had een erg goed seizoen. Het is een leuk verhaal dat zijn vader kampioen was en dat Nico nu wereldkampioen is. Het is leuk voor hem.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België