Massa vermoedde opgezet spel bij Renault na Singapore 2008

03 september 2009 — De geruchten over de Grote Prijs van Singapore 2008 houden aan. Vandaag komt het nieuws naar buiten als zou Ferrari-piloot Felipe Massa al veel langer vermoed hebben dat er iets niet klopte aan de crash van Nelsinho Piquet.

Renault zou volgens de berichten van enkele dagen geleden in de Grote Prijs van Singapore van vorig seizoen gevraagd hebben aan Nelson Piquet om de wagen in de muur te parkeren. Door de crash moest de safety car uitrijden waardoor Fernando Alonso, die net had gepit, een belangrijk strategisch voordeel haalde. De Spanjaard won later ook de race.

TV Globo geeft nu aan dat enkele piloten al langer vermoedens hadden over het opgezet spel bij Renault. Een commentator van de televisiezender zou enige tijd geleden met Felipe Massa hebben gesproken. Die zou na de race in Singapore al vermoed hebben dat er iets niet klopte en hij sprak Renault teambaas Flavio Briatore er over aan.

“Ik sprak recent nog met Felipe Massa. Massa zou tegen Briatore hebben gezegd dat er iets niet klopte aan de crash en dat het enkel gebeurd was omdat hij (Briatore nvdr.) het zo had gewild.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België