logo
 

Massa vermoedt dat Williams niet dezelfde motoren krijgt als Mercedes

15 maart 2015 — Felipe Massa denkt dat Mercedes aan Williams niet dezelfde motoren geeft als waarover de motorfabrikant haar eigen team beschikt.


Felipe Massa moest tijdens de GP van Australië tevreden zijn met de vierde plaats. De Braziliaan is vooral verrast door de serieuze stap vooruit die Ferrari met haar motor heeft gezet, maar tegelijkertijd vermoedt Massa ook dat Williams niet over dezelfde motoren beschikt als Mercedes.

“We pushen echt met de motor, waarvan ik zeker ben dat hij nog over enkele verbeteringen kan beschikken. Het verschil is immers te groot,” zei Massa na afloop van de race in Melbourne. “Ik hoop echter dat we over dezelfde motor beschikken aangezien ik niet echt een reden zie waarom dat niet het geval zou zijn.”

“Waarom zou Mercedes Ferrari helpen? We hebben dan ook nood aan het beste dat ze kunnen geven en we zullen daaraan werken.”

“Indien we niet over dezelfde motor beschikken, wat ik niet kan zeggen want dat is moeilijk te zeggen, dan zou dat niet mooi zijn en dan willen we hem graag.”

Massa denkt echter dat het verschil in prestaties in vergelijking met vorig jaar niet alleen daardoor te verklaren valt. Volgens Massa is de motor van Ferrari serieus beter geworden in vergelijking met vorig jaar. De Braziliaan verwijst daarvoor ook naar de prestaties van Sauber. Vorig seizoen slaagde de Zwitserse renstal er geen enkele keer in om in de punten te finishen en nu weet de renstal meteen tijdens de eerste race van het seizoen met beide wagens in de punten te finishen en maar liefst 14 punten te behalen.

“Wie finishte er als vijfde? Van waar ze zich vorig jaar bevonden, en ze niet veel geld hebben om in hun wagen te investeren, is dat een indrukwekkende sprong vooruit. Het is een team dat niet veel investeert en ik denk dan ook dat hun progressie van een specifiek onderdeel moet komen,” aldus Massa. “Los van de rondetijden moet je ook naar de topsnelheden kijken. Eind vorig jaar waren we zo’n 15 km/u sneller dan Ferrari. Nu bevinden ze zich op een gelijkaardig niveau of zijn ze zelfs iets beter.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België