logo
 

Massa vindt drive-through onterecht

13 mei 2012 — Na een mislukte kwalificatie bracht ook de race niet veel beterschap voor Felipe Massa. Ditmaal werd hem een drive-through penalty opgelegd waardoor hij naar eigen zeggen kostbare plaatsen verloor.

Het wil Felipe Massa maar niet meezitten dit seizoen. Zelfs nu de Ferrari F2012 er wat sneller uitziet en de Braziliaan zijn zelfvertrouwen heeft teruggevonden, lukt het hem niet om punten te scoren. Toch zou een top 10-finish vandaag best mogelijk zijn geweest volgens de Ferrari-coureur, maar ditmaal gooide een drive-through penalty roet in het eten.

In lap 28 moest Massa namelijk - net zoals Vettel een lap later - een verplichte doorrit in de pitlane maken wegens het negeren van een gele vlag. Hierdoor was de vijftiende finishplaats het hoogst haalbare voor de Braziliaanse coureur die achteraf niet begreep waarom hij bestraft was door de stewards.

“Eerlijk gezegd zou ik absoluut niet weten waarom ik die straf heb gekregen”, gaf Massa na de race te kennen. “Ik denk dat de situatie eens in detail moet bekeken worden, want ik zat gewoon in het midden van een groep wagens te rijden en heb nooit de intentie gehad om tijdens de gele vlag iemand in te halen.”

“De straf kwam erg ongelegen, want tot lap 28 verliep de race vlot voor mij en mocht een plaats in de top 10 geen probleem zijn. Ik zat tussen de Red Bulls en Mclarens en kon hun tempo goed volgen.”

Toch bekijkt Massa ook de positieve kant van het afgelopen weekend. Doordat zijn teammaat Fernando Alonso wel een sterke prestatie wist neer te zetten door als tweede te finishen, gelooft de Braziliaan erin dat Ferrari eindelijk goed op weg is met de nieuwe wagen.

“Ik ben blij dat Fernando voor de winst heeft kunnen strijden, dat bewijst dat onze wagen stilaan verbetert. We hebben nog steeds niet de snelste wagen van het veld, maar we maken duidelijk goede progressie.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België