Massa: “Volgend jaar misschien mijn laatste seizoen”

06 november 2015 — Het seizoen 2016 zou wel eens het laatste seizoen kunnen worden voor Felipe Massa. De 34-jarige Braziliaan heeft met Williams nog een contract tot en met het seizoen 2016, waardoor het niet onlogisch klinkt om dan de handdoek in de ring te gooien.

image
In gesprek met het Braziliaanse UOL Esporte verklaarde Felipe Massa zelf dat de kans bestaat dat hij volgend seizoen stopt met Formule 1. “Mijn contract loopt eind 2016 ten einde. Dat wil zeggen dat ik volgend jaar moet gaan beslissen wat ik wil doen. Als het mogelijk is om met een competitief team verder te gaan, dan doe ik dat. Anders hou ik het voor bekeken”, klinkt het bij Massa.

Verder benadrukt de Braziliaan geen schrik te hebben om te stoppen. “Ik verwacht er geen moeite mee te hebben. Iedereen moet uiteindelijk toch ooit eens stoppen. Maar het is nu nog niet zover”, benadrukt Massa dat hij nog steeds gemotiveerd over het circuit rijdt. “Ik race graag voor Williams. Als je graag samenwerkt met het team en je hebt het gevoel dat het ook wederzijds zo is, dan ben je enorm gemotiveerd.”

Mocht Felipe Massa er volgend jaar mee stoppen, dan ziet het er naar uit dat we een leegloop zullen hebben van de ‘oude garde’. Met Jenson Button en Kimi Räikkönen lijken er nog twee andere ‘oude’ rijders volgend seizoen te stoppen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België