Massa wil vijfde worden in het kampioenschap

18 juli 2012 — Felipe Massa zijn positie bij Ferrari stond lange tijd ter discussie maar de Braziliaan weet de jongste races een stuk beter te presteren. Dat scherpt ook de ambities van Massa aan.

Massa laat immers weten dat hij vijfde wil worden in het kampioenschap bij de rijders. De Braziliaan zijn ambitie is gezien zijn huidige positie in de wk-tussenstand erg ambitieus te noemen.

Felipe Massa staat momenteel dertiende en heeft 23 punten, dat zijn er zestig minder dan Kimi Raikkonen, die momenteel vijfde staat. Massa zelf erkent dat het erg ambitieus is om dergelijk resultaat na te streven. De Braziliaan heeft zo’n resultaat misschien echter nodig om zeker te zijn van een racezitje voor volgend seizoen. Ferrari heeft immers nog niet besloten of het Massa ook in 2013 een zitje wil geven en na de slechte start van het seizoen staat de positie van Massa binnen Ferrari nog steeds ter discussie.

“Natuurlijk is het rijderskampioenschap voor mij nog steeds enorm belangrijk,” zegt Massa op de officiële website van Ferrari. “Als ik kijk naar de positie kijk waarin ik mij bevond voor Silverstone, dan besef ik dat er tijdens de komende elf races nog heel wat punten te behalen zijn. Het is enorm belangrijk voor mij en ik wil ervoor strijden om opnieuw in de top zes of top vijf te geraken.”

“Het zal misschien erg moeilijk zijn om dat te bereiken maar je moet jezelf altijd een moeilijke uitdaging voorop stellen. Bijkomend is het constructeurskampioenschap erg belangrijk voor ons en via mijn inspanningen voor het rijderskampioenschap kan ik ook Ferrari helpen,” besluit de Braziliaan.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België