logo
 

Mateschitz wil geen teamorders meer

10 april 2013 — Red Bull baas Dietrich Mateschitz was alles behalve tevreden over de werking bij Red Bull Racing tijdens de GP van Maleisië. image

De grote man achter het wereldberoemde energiedrankje ergerde zich het meest aan de teamorders die het uitsprak tijdens de race. Die teamorders zorgden na de race voor een orkaan van jewelste binnen de Formule 1. Drievoudig wereldkampioen Sebastian Vettel sloeg de teamorders, waarbij beide rijders elkaar niet meer mochten aanvallen na de laatste pitstops, volledig in de wind en viel Mark Webber toch aan, om zo de overwinning en de leiding in het kampioenschap te nemen.

De storm is intussen wat gaan liggen, maar nog steeds niet helemaal voorbij. Motorsportadviseur Helmut Marko sprak namens Mateschitz met Bild: “Meneer Mateschitz was niet te spreken over de gang van zaken tijdens de GP van Maleisië. Bijgevolg zullen wij geen teamorders meer uitvaardigen.”

Initiatiefnemer voor de teamorders was ontwerper Adrian Newey. De Brit was bang dat de rijders hun banden compleet aan flarden zouden rijden in het geval ze elkaar te hard zouden bekampen, en vroeg om de intussen welbekende “Multi 21”, wat betekent dat wagen nummer 2 voor wagen nummer 1 moest eindigen, oftewel eerst Mark Webber en dan pas Sebastian Vettel. Marko geeft daarover aan dat de data die het team binnengekregen had tijdens de vrije trainingen niet veel goeds voorspelden over de banden.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België