Mattia Binotto: “Ferrari bevindt zich niet in een crisis, dit is een zware storm”

31 augustus 2020 — Een dramatisch slecht raceweekend beleefde Ferrari op het circuit van Spa-Francorchamps. Met een dertiende en veertiende plaats tijdens de GP van België lijkt de crisis compleet bij de Scuderia maar teambaas Mattia Binotto wil voorlopig niet weten van een crisis bij Ferrari.

Een wanprestatie tijdens de Belgische GP die leidt tot een nulscore en Ferrari in de wk-tussenstand doet afglijden naar de vijfde plaats. Het lijkt van kwaad naar erger te gaan voor de Scuderia en dat allemaal in de aanloop naar de thuisrace in Italië op het circuit van Monza.

Normaal moet dat een hoogtepunt voor Ferrari en de vele Tifosi zijn maar nu mag Ferrari blij zijn dat er door de uitbraak van het coronavirus geen publiek toegelaten wordt in Monza. Wees er maar zeker van dat er anders een bijzonder gespannen sfeertje zou gehangen hebben op het circuit van Monza.

Opmerkelijk blijft echter vooral dat Ferrari-teambaas Mattia Binotto ondanks de bijzonder tegenvallende resultaten gewoon zijn positie als teambaas bij de Scuderia weet te handhaven. Meer zelfs, volgens Binotto is er tot dusver zelfs geen sprake van een crisis bij Ferrari.

“Ik denk niet dat je dit al een crisis kan noemen,” vertelt Binotto tegenover de Italiaanse editie van ‘Motorsport.com’. “We weten dat we momenteel aan de toekomst aan het bouwen zijn.”

“We zitten dan ook nog niet in een crisis maar we bevinden ons wel te midden van een storm. We kennen onze route en moeten nu naar oplossingen zoeken om onze toekomst positief te houden.”

De Ferrari-teambaas mag dan wel ontkennen dat de trots van Italië in de Formule 1 zich in een crisis bevindt, Binotto moet wel toegeven dat het erg slecht gaat met Ferrari.

“Dit is duidelijk een erg slecht resultaat. Dit is een circuit die veel motorvermogen vraagt en een goede aerodynamische snelheid. We hebben op beide vlakken overduidelijk een achterstand.”

Er gaan steeds meer stemmen op dat Binotto moet aftreden als Ferrari-teambaas, dat hij grotendeels verantwoordelijk is voor de situatie bij de Scuderia maar volgens Binotto is er een gedeelde verantwoordelijkheid.

“We zijn allemaal verantwoordelijk voor deze situatie. Ik neem de verantwoordelijkheid op mij als teambaas maar tegelijkertijd neemt iedereen die voor Ferrari werkt ook verantwoordelijkheid op zich. We bevinden ons allemaal in dezelfde situatie en we zijn enorm verbonden. Ik denk dat we de huidige frustratie moeten omzetten in een reactie en doorzettingsvermogen,” besloot de Ferrari-teambaas.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België