Mattia Binotto: “Upgrades in Rusland brengen Ferrari in de juiste richting”

29 september 2020 — Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto hebben de upgrades die Ferrari tijdens het raceweekend in Rusland introduceerde duidelijk gewerkt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Het was een eerder beperkt pakket met updates dat Ferrari op haar SF1000 introduceerde. Desondanks slaagde het erin om toch enige vooruitgang te boeken. Charles Leclerc finishte de race als zesde, een duidelijke verbetering tegenover de voorbije races.

“Wanneer ik het weekend in één woord moeten samenvatten dan is dat ‘vooruitgang’. Toch op zijn minst vergeleken met de voorbije races,” blikt Binotto terug op het voorbije raceweekend.

“We waren in staat om ons te verbeteren op het vlak van competitiviteit en het resultaat tijdens de race.”

“De aerodynamische verbeteringen die we naar Sochi meebrachten waren op het vlak van performance niet radicaal maar ze hebben ons wel in de juiste richting gewezen wat betreft de ontwikkeling van de wagen.”

“Wanneer de verschillen in het middenveld zo klein zijn dan heb je niet veel nodig om posities goed te maken. We moeten deze positieve trend aanhouden tijdens de volgende race op de Nürburgring.”

Ondanks de positieve signalen beseft Binotto echter ook dat een deel van de vooruitgang toe te schrijven is aan de karakteristieken van het circuit in Rusland.

“Ik denk dat we op circuits zoals Sochi een betere balans met de wagen hebben,” aldus de Ferrari-teambaas.

“Laat ons hopen dat we opnieuw wat competitiviteit gevonden hebben die op zijn minst onze twee rijders in de toekomst in staat stelt om voor betere posities te strijden.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België