Mattiacci: “Ferrari boekt vooruitgang, maar een wonder bestaat niet”

11 juli 2014 — Volgens Marco Mattiacci, de man die Stefano Domenicali opvolgde als teambaas bij Ferrari, heeft de renstal op het vlak van aërodynamica progressie geboekt. Die progressie zou een mooi begin moeten zijn voor de tweede seizoenshelft.

image
Fernando Alonso liet na afloop van de GP van Groot-Brittannië nog verstaan dat de aërodynamica één van de pijnpunten was waardoor hij tijdens de race Sebastian Vettel niet achter zich wist te houden in de strijd voor de vijfde plaats. Marco Mattiacci is het daar echter niet mee eens.

Sinds de aanstelling van Mattiacci behaalde Ferrari nog maar één podiumplaats en dat was tijdens het eerste raceweekend van Mattiacci in China. Van een serieuze ommekeer is bij Ferrari dan ook voorlopig nog geen sprake. Toch is Mattiacci van mening dat er al heel wat progressie is geboekt, zeker op aërodynamisch vlak.

“Ik moet je zeggen dat we de voorbije races heel wat aërodynamische verbeteringen geïntroduceerd hebben en die hebben een positief effect gehad op onze prestaties. Dit is dan ook een goed vertrekpunt in vergelijking met het verleden,” aldus Mattiacci. “Ik denk dat het tijd vraagt. Er zijn problemen die op onze wagen al een hele tijd aanslepen. We werken er dan ook aan om die zo goed mogelijk te verbeteren. Fernando weet dit.”

Volgens Mattiacci bestaat er ook geen snelle oplossing voor de problemen waarmee Ferrari geconfronteerd wordt. Mattiacci beloofde een ander Ferrari tegen het seizoen 2015, maar de achterstand waarmee Ferrari momenteel geconfronteerd wordt is niet snel ingehaald.

“Op operationeel vlak is er niets dat je kan doen dat een onmiddellijke verbetering van de wagen oplevert. Vanuit technisch standpunt proberen we echt alles om het hoogst haalbare op het vlak van prestaties uit de wagen te halen. Alle ingenieurs beseffen dit ook,” besluit Mattiacci.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België