Max gefrustreerd na kwalificatie als vijfde: “Telkens loopt er iets mis”

24 juni 2017 — Max Verstappen leek even op weg naar de derde plaats op de startgrid maar de Nederlander werd tijdens het slot van de kwalificatie gepasseerd door beide Ferrari-piloten. Verstappen was echter vooral gefrustreerd door het feit dat hij opnieuw technische problemen kreeg. Zonder die problemen was een derde plaats volgens Verstappen mogelijk.


“In de tweede sector verloor ik de ‘gear sync’, waardoor het schakelen langzamer gaat. Dat kostte me zeker twee tienden op het rechte stuk,” aldus Max op zijn officiële website over zijn laatste snelle ronde. “Dat is weer enorm balen, elke keer is er iets aan de hand. In Q2 haperde mijn motor als die richting de begrenzer liep en in de derde training viel ik stil met een hydraulisch probleem: er was binnenin de motor iets stuk.”

“Ondanks dat we de banden niet helemaal op temperatuur kregen voor de eerste sector, liep de kwalificatie eigenlijk best goed. In de laatste run lukte dat ook en zat ik drie tienden onder mijn rondetijd. Maar toen de ‘gear sync’ wegviel, verloor ik die tijd weer. Dat is enorm balen, want anders had ik gewoon derde gestaan. Dat zou op dit circuit super goed geweest zijn.”

Verstappen hoopt tijdens de race alvast de strijd met Ferrari te kunnen aangaan.

“In de race is de auto goed en zitten we niet ver van de concurrentie af. Mercedes zal lastig worden om te pakken, maar met Ferrari kunnen we absoluut het gevecht aan gaan,” blikt Verstappen vooruit naar morgen.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België