Max Verstappen: “0,3 seconde achterstand is aanvaardbaar”

12 maart 2018 — Max Verstappen hoopt dat hij zich samen met Red Bull tijdens de kwalificatie in Melbourne binnen de drie tienden van Mercedes zal bevinden. Dit moet hen ertoe in staat stellen om tijdens de race de strijd aan te gaan.

In the groove ߑŠ @maxverstappen1 tallies 130 laps with a best time of 1:20.649 on the first day of the second test ߏ #F1Testing #ߓ·: @gettyimages #RedBullRacing #F1 #MaxVerstappen #RedBull #givesyouwings #ߑ

Een bericht gedeeld door Red Bull Racing (@redbullracing) op

“We moeten ons dichter bij Mercedes bevinden,” aldus Verstappen. “Eenmaal je tijdens de kwalificatie binnen de drie à vier tienden zit dan kan je tijdens de race het gevecht aangaan. Tijdens de races zijn we immers meestal competitiever. Het is ons doel om binnen de drie tienden te zitten.”

“Onze wagen was aan het einde van het seizoen 2017 al veel beter dan aan het begin van dat seizoen. We verwachten dan ook dat we dichter zullen zitten. Ik weet niet hoe close maar dat zullen we tijdens de oefensessies en de kwalificatie te weten komen.”

Sebastian Vettel liet tijdens de wintertest in zijn Ferrari een nieuw baanrecord noteren op het Circuit de Catalunya-Barcelona. Het zou dus best kunnen dat we komend seizoen niet alleen drie teams zien strijden voor overwinningen maar ook voor de titel.

“Het is zeker en vast een goede rondetijd. We wisten echter dat ze sterk zouden zijn en ook Mercedes zal sterk zijn. We proberen gewoon om ons zeer dicht bij hen te bevinden,” besloot Verstappen.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België