Max Verstappen: “Alles gedaan om zo goed mogelijk te zijn”

29 februari 2020 — Max Verstappen blikt ondanks de problemen die Red Bull tijdens de F1-tests kende met een goed gevoel terug op het testwerk dat werd verricht.

“Op zich ging het prima. We hebben ons programma kunnen doen en van onze kant voelt het allemaal wel goed aan,” zei Verstappen voorafgaand aan de laatste testdag in een interview met zijn eigen officiële website.

“Of het genoeg gaat zijn weet ik niet, maar ik hoop gewoon dat we zoveel mogelijk informatie hebben verzameld, zodat we, mocht er een keer wat met de balans van de auto zijn, gelijk de goede richting op kunnen.”

Verstappen denkt ook dat het team same met Honda beter dan ooit is voorbereid op het nieuwe seizoen.

“Ik denk het wel, maar dat moet zich natuurlijk ook nog in snelheid laten uitwijzen. Dat weten we op dit moment nog niet. Normaal gezien helpt stabiliteit voor ons wel, maar ik denk dat iedereen goed door blijft ontwikkelen, dus we gaan het zien.”

Over het algemeen gaat Verstappen dan ook met een goed gevoel richting Melbourne, waar de eerste race van het nieuwe F1-seizoen zal plaatsvinden.

“Een relaxt en positief gevoel,” antwoordde de Nederlander op met welk hij gevoel hij naar Australië gaat.

“Ik hoop dat we snel genoeg zullen zijn. We hebben er tot nu toe alles aan gedaan om zo goed mogelijk voor de dag te komen en hopelijk is het genoeg.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België