Max Verstappen: “Alles ging verkeerd, blij dat het weekend voorbij is”

06 september 2020 — Na een teleurstellende kwalificatie kende Max Verstappen ook nog eens een teleurstellende race. Na de herstart moest Verstappen opgeven door technische problemen met zijn F1-bolide.

Dit bericht bekijken op Instagram

A miserable day for us to cap off a dramatic weekend. We will have to improve and bounce back next week. Congratulations to @alphataurif1 and @pierregasly on the win ߑ

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

“Ik had een waardeloze race, maar dat gebeurt soms. De start was slecht, want ik had meteen wielspin,” begint een teleurgestelde Verstappen zijn terugblik. 

“Daarna moest ik bij de eerste bocht van het gas af. Ik zat in het midden tussen twee andere auto’s, dus ik moest voorzicht zijn om geen schade op te lopen. Daarna zat ik in de DRS-trein, dus kon ik niemand voorbij.”

Bij de herstart na de safety car ging het van kwaad naar erger voor Verstappen, die met technische problemen moest opgeven.

“Na de herstart had ik een probleem met de motor. We probeerden het nog te repareren, maar het probleem bleef aanhouden, dus moesten we de auto in de pits parkeren. Ik weet nog niet precies wat er aan de hand was, maar wel iets met de motor.”

Verstappen wil het teleurstellende weekend in Monza nu zo snel mogelijk achter zich laten.

“Ik ben blij dat het weekend voorbij is. Op het einde ging alles verkeerd wat er verkeerd kon gaan. We moeten deze race snel vergeten en vooruit kijken naar volgend weekend. Mugello is een heel ander circuit en daar kunnen we het hopelijk beter doen,” blikt Verstappen al vooruit naar het tweede Italiaanse raceweekend.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België