Max Verstappen: “Alles liep mis”

20 maart 2016 — Max Verstappen blikt niet tevreden terug op zijn eerste race van het nieuwe seizoen. De Nederlander finishte als tiende nadat hij als vijfde aan de race mocht beginnen.


Wanneer je in een Toro Rosso als vijfde aan de race mag beginnen, dan besef je op voorhand dat je eerder naar achter dan naar voor zal moeten kijken. Met een tiende plaats achter teamgenoot Carlos Sainz had Verstappen echter helemaal geen rekening gehouden. Het was dan ook een frustrerende race voor Verstappen.

“De start ging goed en de eerste stint was goed, daar hadden we niets over te klagen. Maar na de tweede pitstop ging alles mis,” blikt Verstappen terug. “De banden stonden niet klaar en van daaruit werd het heel lastig. Ik was sneller dan Sainz, al de hele race. Daar is verder geen actie op ondernomen, dus ik weet genoeg.”

Verstappen liet zijn frustraties tijdens de race meermaals merken over de boordradio. Toch ondernam het team geen actie door bijvoorbeeld teamorders te geven aan Sainz. Eerder tijdens de race was dan ook duidelijk gesteld dat beide rijders vrij tegen elkaar mochten strijden. Uiteraard is het dan een kwestie van zelf je teamgenoot passeren wanneer je beweert sneller te zijn.

Het is echter duidelijk, amper één race ver en de interne strijd bij Toro Rosso is al compleet losgebarsten. De zenuwen staan duidelijk hoog gespannen. Dat belooft voor de komende races.

Profiteer van grote kortingen tijdens Black Friday !!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België