Max Verstappen als vervanger van Kimi Raikkonen bij Ferrari?

04 juli 2015 — De geruchtenmolen over de mogelijke vervangers van Kimi Raikkonen bij Ferrari draait op volle toeren. Ook de naam van Max Verstappen valt nu als mogelijke kandidaat.


Kimi Raikkonen komt steeds meer onder druk te staan bij Ferrari. Dat in combinatie met zijn tegenvallende prestaties en het feit dat de Fin zijn contract eind dit seizoen afloopt zorgt uiteraard voor de nodige speculaties.

Zo wordt er al wekenlang gespeculeerd over mogelijke opvolgers van de Fin. Eerder vielen reeds de namen van onder meer Valtteri Bottas en Nico Hülkenberg en deze week week werd ook de naam van Daniel Ricciardo daar nog eens aan toegevoegd.

Volgens ‘De Telegraaf’ zou nu echter ook de naam van Max Verstappen gevallen zijn. De Nederlander zou op de shortlist van Ferrari staan. Een bron bij Ferrari zegt dat Verstappen “een serieuze optie zou kunnen zijn”.

Ook Max Verstappen zelf had er reeds van gehoord. Verstappen beseft uiteraard wel dat de kans bijzonder klein is dat het zover komt. Daarom neemt de 17-jarige Nederlander het in eerste instantie op als een groot compliment dat zijn naam genoemd wordt.

“Het betekent dat ik goed bezig ben”, aldus Verstappen tegenover ‘De Telegraaf’. “Tuurlijk, het zou mooi zijn voor Ferrari te mogen rijden. Of ik al toe ben aan een dergelijke stap? Ik denk, dat als je zo’n kans krijgt, dat je die moet pakken. Als het kan tenminste.”

Ook vader Jos Verstappen is in zijn nopjes dat de naam van zijn zoon in verband wordt gebracht met Ferrari, het team waarvoor onder meer Michael Schumacher reed, die dan weer ooit nog een teamgenoot van Jos Verstappen was bij het Benetton F1-team. Al weet ook Jos Verstappen dat de kans quasi onbestaande is dat hij zijn zoon volgend jaar in een F1-bolide van Ferrari ziet rijden.

“Maar het zegt wel iets over Max dat hij na acht races in de Formule 1 al aan Ferrari wordt gelinkt”, aldus Jos Verstappen.

Max Verstappen beschikt momenteel over een driejarig contract bij het F1-team van Toro Rosso, maar zoals zo vaak in de Formule 1 wil dat weinig zeggen. In de wereld van de Formule 1 kan een contract immers in een handomdraai afgekocht worden.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België