Max Verstappen baalt na crash in eerste ronde: “Ik kon niets doen”

06 december 2020 — Voor Max Verstappen zat de GP van Sakhir er op het Bahrain International Circuit al snel op. De Nederlander moest een aanrijding met Sergio Perez en Charles Leclerc proberen vermijden en crashte daardoor in de bandenmuur.

“De start was wel oké, maar daarna waren de coureurs om me heen erg agressief,” vertelde een teleurgestelde Max Verstappen na afloop van de race volgens zijn officiële website.

“Valtteri had in bocht twee een momentje waardoor we met zijn drieën naast elkaar kwamen. Ik zag dat het gat kleiner werd en remde vroeger om uit de problemen te blijven, maar opeens dook Charles aan de binnenkant de vierde bocht in. Ik probeerde buitenom te gaan om mijn auto niet te beschadigen, maar ik kon niets doen.”

Volgens Verstappen was de aanrijding en bijhorende crash perfect te vermijden geweest.

“Het was een onnodig risico en je kan niet ineens twee plekken winnen,” aldus Verstappen. “Dat Charles bij mij een plek zou kunnen winnen, prima, dat kan gebeuren. Maar om dan ook nog proberen om Checo uit te remmen, die niet kan zien wat er aan de binnenkant gebeurt, vind ik wel erg optimistisch.”

“Uiteindelijk rijdt één auto achteraan en hangen de andere twee in de muur. Dat had gewoon niet gehoeven.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België