Max Verstappen: “Basis is gelegd om voor de F1-titel te strijden”

05 januari 2020 — Volgens Max Verstappen hebben Red Bull en Honda samen de basis gelegd voor een succesvolle toekomst waarbij er kan gestreden worden om de F1-titel.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Voor Max Verstappen was 2019 met een derde plaats in het kampioenschap zijn beste F1-seizoen tot dusver. Het ultieme doel is echter de wereldtitel en daarvoor is volgens Verstappen de voorbije periode een goede basis gelegd.

“Ik denk het,” antwoordde Verstappen op de vraag van ‘Autosport’ of Red Bull nu de basis heeft gelegd voor een strijd om de titel. “Ik denk dat we de juiste richting uitgaan. Daar bestaat geen twijfel over.”

“Nu draait het rondom hoeveel en hoe snel we kunnen ontwikkelen. Ik weet hoe dat zit en ik hoop dat het voldoende is.”

Volgens Verstappen kan een stabiele situatie op het vlak van het F1-reglement alsook de verderzetting van de samenwerking met Honda er voor zorgen dat Red Bull komend seizoen een bijkomende stap vooruit kan zetten.

“Er zijn geen grote wijzigingen in het reglement dus je kan verder bouwen op wat je nu hebt. Tijdens een tweede jaar met Honda zou ons dat moeten helpen.”

“We hebben de performance van de motor enorm verbeterd. We weten waar het nu nog verder beter moet en we hebben de wagen al verder verbeterd,” besloot Verstappen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België