Max Verstappen begrijpt inhaalprobleem Hamilton

22 november 2015 — Max Verstappen kan zich goed inbeelden dat Hamilton in zijn Mercedes de nodige moeilijkheden ondervind om in te halen.


Tijdens de GP van Brazilië reed Lewis Hamilton geregeld vlak achter teamgenoot Nico Rosberg maar slaagde hij er desondanks niet in om een inhaalmanoeuvre in te zetten op zijn Duitse teamgenoot. Het leidde tot de nodige frustraties bij Hamilton, die verklaarde dat het op het circuit van Interlagos bijzonder moeilijk om in te halen is.

Tijdens die zelfde race liet Max Verstappen opnieuw enkele inhaalmanoeuvres optekenen, waardoor bewezen werd dat inhalen op het circuit van Interlagos wel degelijk mogelijk is. Verstappen begrijpt echter de frustratie van Hamilton en waarschijnlijk ook de problematische situatie op het vlak van inhalen waarmee de Brit tijdens de GP van Brazilië kampte.

“Met de wagen van Mercedes ondervinden ze misschien meer moeilijkheden wanneer ze dicht bij elkaar rijden,” aldus Verstappen. “Ook liggen hun snelheden hoger, waardoor het misschien iets moeilijker is voor hen. Het is voor mij moeilijk om er commentaar op te geven, want ik heb niet met hun wagen gereden.”

Volgens Verstappen ligt de oorzaak simpelweg bij het feit dat twee dezelfde wagens elkaar moeilijk kunnen inhalen.

“Ze beschikken allebei over een erg goede snelheid. Ik moet eerlijk zeggen, wanneer beide Toro Rosso’s achter elkaar rijden is het eveneens moeilijk om elkaar in te halen. Wanneer je met dezelfde wagen rijdt is het overduidelijk moeilijk.”

“Wij beschikken over een goede snelheid in de bochten. Wanneer we dan achter een Lotus, Sauber of Force India rijden, dan halen we hen steeds een beetje bij in de snelle bochten, zelfs wanneer we achter hen rijden,” maakt Verstappen de vergelijking. “Dat is uiteraard anders. Wanneer Rosberg en Hamilton achter elkaar rijden, dan zijn ze overal gelijk, zowel in de bochten als op de rechte stukken.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België