Max Verstappen beschuldigt Ferrari: “Dit gebeurt er als je stopt met vals spelen”

04 november 2019 — Max Verstappen heeft na afloop van de GP van de USA Ferrari letterlijk beschuldigd van vals spelen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Ferrari kwam tijdens het raceweekend in Austin een heel stuk minder competitief voor de dag. Volgens sommigen, waaronder Verstappen, is die mindere prestatie direct gelinkt aan een verduidelijking van de FIA die een achterpoortje in het reglement zou moeten dichten.

“Dit gebeurt er als je stopt met vals spelen, natuurlijk”, zei Max Verstappen tegenover ‘Ziggo Sport’.

Het verzoek van Red Bull bij de FIA voor verduidelijking heeft volgens Verstappen duidelijk invloed op de prestaties van Ferrari.

De zogenaamde ‘technical directive’ stelt dat er geen systemen mogen gebruikt worden die er voor zorgen dat de brandstoftoevoer alleen op de meetmomenten voldoet aan de regels. 

“Er is goed naar gekeken en we moeten het nu natuurlijk goed in de gaten blijven houden,” aldus Verstappen.

Verstappen liet tijdens de persconferentie na afloop van de race ook duidelijk verstaan dat het voor hem geen verrassing is dat Ferrari tijdens de GP van de USA niet zo goed presteerde.

“Ik ben hier niet door verrast, totaal niet.” antwoordde Verstappen toen hem hiernaar gevraagd werd. “Na wat er ontdekt is, dit verklaart alles.”

Valtteri Botas vroeg vervolgens aan Verstappen wat hij bedoelde: “Het papiertje,” antwoordde Verstappen, waarna Bottas zei dat hij “dat papiertje niet gezien had”.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België