logo
 

Max Verstappen blij met derde plaats: “Mercedes was te snel”

12 mei 2019 — Max Verstappen startte de GP van Spanje van op de vierde plaats en slaagde erin om als derde op het podium te finishen. Daarmee is Verstappen best tevreden aangezien Mercedes vandaag duidelijk veel te snel was.


“Het was een goede wedstrijd”, zo valt te lezen op Verstappen zijn officiële website. “Ik had een goede start, maar het was hectisch in de eerste bocht. Toen ik Vettel en de Mercedesen samen de eerste bocht in zag duiken, hield ik me in, waardoor ik weer goed zat voor bocht drie.”

“Ik kon buitenlangs voorbij aan Sebastian en zo van P5 terug naar P3. Dat was goed, want uiteindelijk vormt dat wel je wedstrijd. Hierna kon ik mijn eigen ritme rijden.”

Verstappen slaagde er vervolgens in om een solide race te rijden en als derde mee op het podium te rijden. Meer zat er volgens Verstappen, zeker gezien de snelheid van Mercedes, niet in.

“De Mercedesen waren vandaag te snel, maar dat wist iedereen wel denk ik. Ik kon mijn eigen race rijden en we waren competitief. De snelheid was goed en ik ben blij om op het podium te staan. We kunnen daarnaast weer een mooi aantal punten bijschrijven,” aldus Verstappen, die door zijn derde plaats in Spanje ook opklimt naar de derde plaats in het kampioenschap.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België