Max Verstappen blijft optimistisch: “We zullen blijven vechten”

22 september 2020 — Ondanks de teleurstellende resultaten van de voorbije races blijft Max Verstappen gemotiveerd om met Red Bull Racing te blijven strijden.

Een weekendje vrij heeft Max Verstappen duidelijk goed gedaan. Na twee zeer teleurstellende races in Italië, Verstappen moest in Monza en Mugello opgeven door technische problemen, kon de Nederlander zo de batterijen opnieuw opladen.

Niet alleen voor Verstappen maar ook voor de rest van het team was een vrij weekend na een intense ‘triple-header’  en dan is een weekend ‘rust’ welgekomen.

“Ik denk dat het voor iedereen in het Red Bull team goed was om een weekend vrij te hebben, maar ik kijk ernaar uit om weer te gaan racen, vooral omdat ik in Mugello geen raceronde heb afgelegd,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website.

“Het is natuurlijk niet fijn om een raceweekend zo af te sluiten, vooral omdat ik denk dat we een goede kans hadden op meer dan gewoon het podium, maar dat moeten we achter ons laten.”

Door de podiumplaats voor Alex Albon werd het raceweekend voor Red Bull nog met een positieve noot afgesloten maar feit is wel dat Red Bull en Verstappen met heel wat problemen geconfronteerd werden.

“We hebben de problemen natuurlijk als team besproken en iedereen werkt in dezelfde richting en probeert te strijden voor elke kans in elke race die we krijgen. Ik denk dat we op Mugello enkele positieve stappen met de auto gemaakt hebben en het was natuurlijk goed om Alex voor het eerst op het podium te zien. We zullen blijven vechten voor overwinningen en podiums.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België