Max Verstappen: “Crash was het gevolg van een probleem met de motor”

13 september 2020 — Max Verstappen kende tijdens de GP van Toscane een vreemde start die vervolgens gevolgd werd door een crash en opgave. De Nederlander blijft voor de tweede race op rij in Italië teleurgesteld achter.

“Op weg naar de grid was er al iets mis met de motor”, vertelt een teleurgestelde Max Verstappen en zo staat te lezen op zijn officiële website.

“In de opwarmronde sloeg de motor ook af. Ik denk dat het hetzelfde probleem was als in Monza, omdat het redelijk hetzelfde aanvoelde”

Verstappen maakte vervolgens aanvankelijk een goede start, waarna hij plots veel plaatsen verloor en bij een crash betrokken geraakte.

“De start zelf was goed. Ik kwam langs Lewis, maar toen ik vol gas ging had ik hetzelfde probleem weer en verloor ik veel snelheid,” aldus Verstappen.

“Dat is ook helemaal niet erg, want ik was toch wel uitgevallen. Maar als je zulke problemen bij de start hebt, kom je op posities terecht waar er een kans is om van achteren aangereden te worden. Het is gewoon niet normaal dat dit probleem nu al twee wedstrijden achter elkaar optreedt.”

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België