Max Verstappen: “De meesten snappen er niets van, ze moeten zwijgen”

30 december 2018 — Max Verstappen heeft het gehad met de vele criticasters. In een interview met de Nederlandse 'De Telegraaf' laat hij weten dat veel mensen zich niet eens kunnen inbeelden wat hij als F1-piloot doet.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Verstappen kende dit jaar een erg moeilijk begin van zijn F1-seizoen. Tijdens de eerste races raakte hij betrokken bij heel wat aanrijdingen en incidenten en dat zorgde voor heel wat kritiek op zijn persoon. Niet allen in de pers maar ook op de zogenaamde ‘sociale media’.

“Er worden vaak dingen gezegd en geschreven waar ik het niet mee eens ben,” geeft Verstappen zijn mening over die ‘sociale media’. “Dat heeft puur te maken met het feit dat mensen zich niet kunnen inleven in een coureur, omdat ze het zelf niet hebben meegemaakt.”

Volgens Verstappen beseft men niet goed wat een F1-piloot in zijn bolide tegen meer dan 300 km/u allemaal doet en dat hij zich als rijder vaak op en over de limiet begeeft. Verstappen maakt vervolgens de vergelijking met het voetbal, waarover hij als F1-piloot zijn mening zou kunnen geven.

“Ik kan ook wel mijn mening gaan geven over voetbal, maar uiteindelijk heb ik daar helemaal geen verstand van. Al denk ik soms van wel, als ik voor de televisie zit,” aldus Verstappen.

“Maar wie maakt het nou uit wat ik van voetbal vind? De trainer gaat niet ineens denken: ‘Max heeft dit gezegd, dus ik ga het omgooien’. Dat heb ik ook bij mensen die zomaar wat roepen over Formule 1. Dan denk ik: de meesten snappen er helemaal niks van. Houd je gewoon bij de feiten.”

Het zit Verstappen duidelijk hoog, de kritiek die hij vaak te verwerken krijgt. Men moet volgens hem dan ook maar eens stoppen om op de ‘sociale media’ steeds meer weer kritiek te geven of de betweter uit te hangen.

“Tegenwoordig geven mensen op social media zo makkelijk een mening, terwijl ze de persoon helemaal niet kennen. En vaak durven ze het dan niet in je gezicht te zeggen. Keyboard warriors, zo noemde ik ze inderdaad. Nou, zo is het wel,” besluit Verstappen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België