Max Verstappen: “De mensen bij Honda zijn winnaars”

14 augustus 2019 — De laatste tijd loopt alles op rolletjes voor Max Verstappen. Niemand wist meer punten te scoren in de laatste vier races dan het Nederlandse wonderkind en hij steekt ook de loftrompet over nieuwe partner Honda.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Honda Racing F1 (@hondaracingf1) op

Na een ietwat voorzichtig seizoensbegin met een paar eenzame races is de nieuwe combinatie Red Bull-Honda de laatste races voor de zomerstop helemaal op stoom gekomen en Max Verstappen speelt daar ook een grote rol in.  De tweede plaats in de tussenstand voor het wereldkampioenschap is zelfs binnen bereik want Verstappen telt slechts zeven punten minder dan Mercedes-rijder Valtteri Bottas.   

De vooruitgang van Red Bull is te vergelijken met een puzzel waar alle stukjes op zijn plaats beginnen te vallen. Over het aandeel van Max Verstappen hebben we het reeds gehad maar ook Red Bull begint haar auto beter en beter te begrijpen en een laatste puzzelstukje is de vooruitgang die Honda geboekt heeft.

Tijdens het raceweekend in Hongarije loofde Max Verstappen het werk van de Japanners. Hij liet weten dat de veelvuldige sessies op de testbank van Honda de sleutel is tot het succes en dat komt ook de ontwikkeling van de auto ten goede.

“De mensen van Honda zijn winnaars, en wij ook,” aldus Verstappen. “Wij streven er ook naar om er het maximale uit te halen.”

Na de zomerstop zal Honda de laatste specificatie van zijn krachtbron brengen voor de snelle circuits van Spa-Francorchamps en Monza. Met deze krachtbron willen ze Mercedes en Ferrari het vuur aan de schenen gaan leggen.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België