logo
 

Max Verstappen: “De start was cruciaal”

29 oktober 2017 — Max Verstappen heeft een knotsgekke GP van Mexico op zijn naam geschreven, een race waarin ook Lewis Hamilton zichzelf verzekerde van zijn vierde wereldtitel.


De Nederlander wist zich gisteren als tweede te kwalificeren en kwam op die manier tussen de twee titelrivalen Sebastian Vettel en Lewis Hamilton terecht. Dat zorgde meteen voor spektakel in de eerste bocht.

De drie kemphanen Verstappen, Vettel en Hamilton stormden samen naar de eerste bocht. Vettel tikt Verstappen aan en meteen daarna kwam hij ook nog Hamilton op zijn weg tegen. Het gevolg was dat tegen het einde van de derde ronde Vettel en Hamilton in de achterhoede van het veld vertoefden.

Max Verstappen kwam ongeschonden uit de strijd en nam de leiding in handen. Meteen na de race gaf de jonge Nederlander dan ook te kennen dat de start cruciaal geweest was in de race.

“De start was cruciaal vandaag. Ik ging buitenom en dat bleek de beste keuze, daarna moest ik gewoon de bandenslijtage onder controle houden. De auto werkte uitstekend vandaag.”

“Deze race kwam perfect na alle commotie van vorige week. Ik heb gewoon rustig kunnen rijden en natuurlijk kwam het me goed uit dat Lewis en Seb elkaar raakten. Daarna ben ik gewoon weggereden,” besluit Verstappen

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België