logo
 

Max Verstappen derde op vrijdag: “Een moeilijke dag”

20 oktober 2018 — Moeilijke omstandigheden waren het gisteren op het Circuit of The Americas, zo vindt ook Max Verstappen ondanks zijn derde tijd.


“De auto kan nog beter,” zo valt te lezen op de officiële website van Max Verstappen. “Het is moeilijk te zeggen, je weet niet hoe goed de banden van de rest zijn. Ik was niet blij met hoe die van mij eruit zagen na de eerste vrije training. Het was een moeilijke dag.”

Verder blijft het door de moeilijke weersomstandigheden met veel regen moeilijk om in te schatten hoe de krachtsverhoudingen tussen de teams liggen. De rondetijden van gisteren zijn immers helemaal niet representatief.

Verstappen kan voor de race alvast wel rekenen op één meevaller. Sebastian Vettel krijgt immers een gridpenalty van drie plaatsen waardoor de Nederlander opnieuw wat extra kans maakt op een eventuele podiumplaats op zondag.

“We zullen op zaterdag eerst moeten zien van waar we kunnen starten. Het zal een beetje een gok worden, want we hebben nog niet kunnen rijden op een droge baan,” besluit Verstappen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België