Max Verstappen: “Die vraag ga ik niet beantwoorden, dan krijg ik gezeik met mijn vader of moeder”

23 augustus 2020 — Max Verstappen racet onder Nederlandse vlag maar zijn jeugd bracht hij grotendeels in België door maar kiezen tussen Nederlands of Belgisch Limburg wil hij liever niet.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

In de rubriek ‘Vliegensvlugge vragen’ van ‘Quote’ leren we Max Verstappen langs een andere kant kennen. Hij krijgt onder andere de vraag voorgeschoteld of hij niet liever een teamsport had beoefend.

“Ik heb ooit gevoetbald maar het werd me al snel duidelijk dat ik daar geen talent voor heb. Ik heb ook graag de controle over het verloop van de wedstrijd in eigen handen.”

We zien tegenwoordig ook in de Formule 1 rijders die voor de wedstrijd met een hoofdtelefoon naar muziek luisteren om zich te concentreren, Max Verstappen heeft daar naar eigen zeggen helemaal geen nood aan.

“Net voor een race hoef ik niet noodzakelijk naar muziek te luisteren om mijn batterijen op te laden. Ik ben er altijd klaar voor,” aldus Verstappen die trouwens naar eigen zeggen geen voorkeur heeft voor een bepaald muziekgenre.

“Dat kan vanalles zijn, dat hangt een beetje van de week of van de dag af.”

Dat Verstappen een zelfzekere indruk maakt weten we al langer en op de vraag of hij zelftwijfel kent komt het veelzeggende antwoord: “Wat is dat, zelftwijfel? Bestaat dat?”

Op de vraag of hij zwaktes heeft antwoordt de jonge Nederlander als volgt: “Bij mij? Weet ik niet. En als ik dat zou weten, dan zou ik je dat zeker niet vertellen.”

Een vraag wil Verstappen liever niet beantwoorden, of hij voor Nederlands of voor Belgisch Limburg kiest. “Die ga ik niet beantwoorden. Dan krijg ik gezeik met óf mijn moeder óf mijn vader.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België